ATT SÖKA GUD

Vad som är så tragiskt är att Gud är inte långt ifrån någon av oss utan Gud är närmare oss än vårt eget hjärta, och det ända man behöver göra för att släppa in Gud i sitt liv är att bjuda in Honom. Så vad jag menar är tragiskt är att många går förlorade på grund av att dom har levt hela sina liv utan att bry sig om Gud när Gud hela tiden har varit där alldeles nära dom hela tiden. Hade dom bara lagt några minuter på att söka Gud bara riktat några mer tankar mot Gud så hade Gud välsignat dom och kommit in i deras liv med ljus och sanning och med sin stora kärlek. Men dom valde att ignorera Gud.

Man behöver bara be en enkel bön som:

Gud om du är sann om det som står i Bibeln är sant så ber jag om att du hjälper mig att förstå detta och jag ber om att du uppenbarar dig för mig.

En sådan bön kommer Gud till 100% att svara på.

Och Gud kommer då att med sin Ande att börja hjälpa dig att se sanningen. Men något som är tror jag viktigt är att när Gud börjar uppenbara sanningen att man då också lyder Honom, att vi börjar lyssna till vad Gud säger till oss.

Men vi vet också att det sker en strid mellan den onde och Gud om våran själ. Detta är viktigt att vi är medvetna om. Att vi lever i den stora striden, den onde kommer att försöka att bedra oss och vilseleda oss.

Tre grundprinciper som jag tror vi alltid måste leva efter som Guds troende för att kunna segra i striden är

1. Bön 

Det är viktigt att vi varje dag talar med våran skapare och Gud, att vi genom bönen talar med Gud. Och att vi ber från hjärtat, att vi tänker på vem vi ber till, att vi är ärliga när vi ber.

En sak som jag ibland gör fel när jag ber till Gud är att jag ber och säger dom orden som låter bra, att jag försöker låta helig i min bön istället för att öppna mitt hjärta för Gud och tala till Gud efter vad som ligger på mitt hjärta, detta tror jag inte är bra utan när vi ber så måste vi vara ärliga och be som ett barn till sin Fader.

2. Att studera Guds ord 

Detta är väldigt viktigt eftersom Bibeln är kartan till Guds rike. Om vi inte grundar vår tro på Bibelns ord så kommer vi att gå vilse, vi kommer lätt att dras med i villoläror. Jag tror detta är ett av grund problemen till att varför den kristna kyrkan idag är så förvirrad och är så splittrad är på grund av att vi inte studerar Bibeln ordentligt utan människor låter sig styras av känslor istället för Guds ord.