LÄSA BIBELN

HUR SKA MAN LÄSA BIBELN?

(SFB)

Psa 119:105

Ditt ord är mina fötters lykta och ett ljus på min stig. 

2Ti 3:16

Hela Skriften är utandad av Gud och nyttig till undervisning, till bestraffning, till upprättelse och till fostran i rättfärdighet, för att gudsmänniskan skall bli fullt färdig, väl rustad för varje god gärning. 

Bibeln innehåller Guds ord som har getts till oss för att hitta i all denna förvirring som råder i denna värld idag. Bibeln ger oss svar på att det finns en skapare, det finns en mening med livet, vi är speciella, vi är älskade. Men hur ska man då läsa Bibeln?? Jag brukar säga att Bibeln är som ett pussel, och när man lägger ett pussel så kan man ju inte se vad pusslet ska föreställa med endast en pusselbit, utan man måste lägga ihop alla pusselbitarna för att kunna se vad pusslet ska föreställa. Likadant med Bibeln. Vi kan inte förstå vad Bibeln vill säga om en fråga utifrån endast en vers utan man måste lägga ihop alla Bibelns verser för att förstå vad Bibeln vill säga oss angående någon doktrin. För om man inte lägger ihop alla Bibelns ord angående en viss trosfråga så får man en suddig bild av sanningen. Sedan är det såklart viktigt att man ber till Gud att Han ska hjäpa oss att förstå Hans ord. För det är omöjligt att förstå Bibeln på ett korekt andligt sätt utan vägleding av den Heliga Anden. (Joh 16:13)

Jag vill gärna dela med mig av ett jättebra Bibel program som heter e-sword och det är helt gratis! Så ladda gärna ner den! I programet så finns t.ex Svenska Folkbibeln och King James Bible.

www.e-sword.net  

Om man aldrig har läst Bibeln förut så tycker jag att man ska börja med evangelierna, sedan efter det Ordspråksboken.

Men det är som sagt viktigt att förstå att alla Bibelns böcker är viktiga. Glöm inte att be till Gud att Han ska hjälpa dig att förstå Bibeln innan du börjar läsa.