MEN GUD HAR TAGIT OSS TILLBAKA

Problemet vi har som människor är att vi är på grund av våra första föräldrar skilda från vår skapare. Dom första människorna blev skilda från Gud när dom inte gjorde som Han sa och olydnad mot Gud är synd. När man trotsar Gud så säger man ju då att man inte vill ha Honom som Gud. Sanningen är ju att eftersom att Gud har skapat allt är då logiskt då Herre över sin egen skapelse är den som bestämmer men eftersom Gud är kärlek så tvingar han inte sig själv på någon, för det är omöjligt att tvinga någon till att älska. Så Gud lät Adam och Eva gå sin egen väg bort från Honom. Vad Adam och Eva gjorde var att dom lyssnade till den onde Anden Satan som Gud hade kastat ut ur Himlen på grund av att Satan hade varit upprorisk, så dom valde Satan till sin Gud istället för den ända sanne Guden och Adam och Eva vara satta av Gud till att härska över jorden så eftersom dom lyssnade till Satan så gav dom makten till Satan vilket resulterade i att döden kom över hela skapelsen. Eftersom Gud är en livgivande Ande så får allt liv från Honom så om vi skiljs från Honom så har vi inte liv längre.

Gud hade skapat allt perfekt men då människan syndade så kom ondskan in i världen på grund av att vi skiljde oss från Han som endast är god. Det är på grund av att människan syndade som världen idag ser ut som den gör, det är därför vi har död, sjukdom och ondska i världen.

Men trots att vi övergav vår Gud så övergav Han inte oss utan gav oss lösningen på problemet och lösningen är Jesus. Gud lovade att en dag sända sin Son för att dö i vårt ställe, Han led i vårt ställe, att konsekvenserna av Adam och Evas handlade fick Jesus Guds Son stå för, inte vi. Jesus dog för världens alla synder dom som har begåtts och dom som kommer att begås, alltså världens synd.

Men Jesus blev inte kvar i döden utan Gud uppväckte Honom från de döda, detta på grund av att Jesus själv inte hade syndat utan var helt och fullt synd fri. Så Gud gav Honom evigt liv.

Något som är viktigt att förstå är att detta är en gåva och inte något som vi kan förtjäna, vi kan inte göra något själva för att komma tillbaka till Gud. 

(SFB)

Jesaja 49:15

Kan då en mor glömma sitt barn, så att hon inte förbarmar sig över sin livsfrukt? Och även om hon kunde glömma sitt barn, skall jag inte glömma dig. 

Jesaja 1:18

Kom, låt oss gå till rätta med varandra, säger HERREN. Om era synder än är blodröda, skall de bli snövita, om de än är röda som scharlakan, skall de bli vita som ull.

Psaltaren 103:8

Barmhärtig och nådig är HERREN, sen till vrede och stor i nåd. Han går inte ständigt till rätta och vredgas inte för evigt. Han handlar inte med oss efter våra synder och lönar oss inte efter våra missgärningar. Ty så hög som himlen är över jorden, så väldig är hans nåd över dem som fruktar honom. Så långt som öster är från väster låter han våra överträdelser vara från oss. Som en far förbarmar sig över barnen, så förbarmar sig HERREN över dem som fruktar honom. Ty han vet hur vi är skapade, han tänker på att vi är stoft. En människas dagar är som gräset, hon blomstrar som markens blommor. Vinden drar fram över dem och de är borta, deras plats känner dem inte längre. Men HERRENS nåd varar från evighet till evighet över dem som fruktar honom och hans rättfärdighet intill barnbarn, när man håller hans förbund och tänker på hans befallningar och följer dem. 

Jeremia 29:11

Jag vet vilka tankar jag har för er, säger HERREN, nämligen fridens tankar och inte ofärdens för att ge er en framtid och ett hopp. Ni skall kalla på mig och komma och be till mig, och jag skall höra er. Ni skall söka mig, och ni skall också finna mig om ni söker mig av hela ert hjärta. 

Romarbrevet 3:23

Alla har syndat och saknar härligheten från Gud

Romarbrevet 6:23

Ty syndens lön är döden, men Guds gåva är evigt liv i Kristus Jesus, vår Herre. 

Johannes evangeliet 3:16

Ty så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att den som tror på honom inte skall gå förlorad utan ha evigt liv. Inte sände Gud sin Son till världen för att döma världen utan för att världen skulle bli frälst genom honom. 

1 Korinthierbrevet 15:3

Jag meddelade er det allra viktigaste, vad jag själv hade tagit emot, att Kristus dog för våra synder enligt Skrifterna, att han blev begravd, att han uppstod på tredje dagen enligt Skrifterna, 

Apostlagärningarna 2:37

När de hörde detta, högg det till i hjärtat på dem, och de frågade Petrus och de andra apostlarna: "Bröder, vad skall vi göra?" Petrus svarade dem: "Omvänd er och låt er alla döpas i Jesu Kristi namn, så att era synder blir förlåtna. Då skall ni få den helige Ande som gåva. 

 

VI MÅSTE BLI FÖDDA PÅ NYTT


Den som tror på Gud och att Han har låttit sin son Jesus Kristus dö för våra synder, den människan ska bli räddad. Dopet symboliserar att vi får ta del av Jesu kropp. När man sänks ner i vattnet när man döper sig så symboliserar det att vi får ta del av Jesus död då han begravde synden en gång för alla i graven. Men att vi också får ta del av hans uppståndelse, detta symboliseras när vi kommer upp ur vattnet att vi återuppstår med Jesus Kristus, vi blir en del av hans kropp. Vi får klä oss i Kristus.


Galaterbrevet 3:27

Alla ni som har blivit döpta till Kristus har blivit iklädda Kristus. Här är inte jude eller grek, slav eller fri, man och kvinna. Alla är ni ett i Kristus Jesus. 

Läs även Romarbrevet kapitel 6

Men varför behöver vi då döpa oss och få syndernas förlåtelse kanske någon frågar sig? Jag är ju en snäll och god människa. Men vi vet att i vårt hjärta så finns det naturligt en vilja till att göra det som är ont för vi har alla gjort en ond gärning och det vet vi alla att vi har gjort det mer än en gång. Vi har nog alla ljugit någon gång, flörta lite med den där snygga kvinnan eller mannen på jobbet fast man är gift, för man tänker ju aldrig att det ska bli värre en så. Vi har synden naturligt i vår kropp och detta är på grund av att våra första föräldrar blev syndfulla varelser på grund av att dom valde att inte lyssna till Gud, och när dom valde att inte lyssna till Gud utan till den onde så kom ondskan in i deras hjärta för dom valde det som var motsatsen till Gud, för om du väljer det som är emot Gud så väljer du det som är ondska eftersom Gud är kärlek. Och deras barn blev då naturligt också födda som syndfulla varelser.

Men vad är då synd? 1 Johannebrevet kapitel 3 vers 4 säger "Var och en som gör synd bryter mot lagen, ty synd är brott mot lagen"

Men vilken lag? Jo, Guds lag, läs 2 Moseboken Kapitel 20.

För det finns inget brott utan lag.

1 Timoteusbrevet kapitel 1 vers 8:

Men vi vet att lagen är god, om man brukar den rätt och inser att den inte är till för rättfärdiga utan för laglösa och upproriska, gudlösa och syndare, oheliga och oandliga, för dem som misshandlar sin far och mor, för dråpare, för dem som utövar otukt och homosexualitet, för slavhandlare, lögnare, menedare och för alla som står emot den sunda läran, detta enligt det evangelium om den välsignade Gudens härlighet, som har anförtrotts åt mig.

Tänk dig att du har mekat med bilen och du har utan att veta det fått en stor oljefläck på kinden. Men du vet inte om att du har en stor oljefläck på kinden förrän du har kollat dig själv i spegeln. Likadant är det med lagen. Lagen fungerar som en spegel som visar för dig att du är smutsig och behöver tvätta dig. Och det är då Jesus träder in som den som tvättar oss rena genom sitt offer för oss. Genom hans blod blir vi rena från synden. Så det är inte genom att vi försöker hålla lagen som vi blir rena från synd, lika lite som att vi tar loss spegeln från väggen och tvättar vårt ansikte med den, utan lagen hjälper oss att förstå vårt andliga syndfulla tillstånd. (Efesiebrevet 2:8)

Romarbrevet kapitel 5 vers 8:

Men Gud bevisar sin kärlek till oss genom att Kristus dog i vårt ställe, medan vi ännu var syndare. När vi nu står som rättfärdiga genom hans blod, hur mycket säkrare skall vi då inte genom honom bli frälsta från vredesdomen. 

Så synden ger oss evig skilsmässa från Gud. För ondska och Gud är två motpoler. Men Gud vår Fader Han gav oss sin son för att dö för våra synder, att Jesus som levde sitt liv utan att synda gjorde Gud till synd i vårt ställe. Och eftersom Jesus inte hade syndat själv så kunde han inte skiljas för evigt från sin Fader utan Gud kunde ge honom det eviga livet efter tre dagar i graven.

Så när vi tror på dom goda nyheterna om att Gud vår Fader har räddat oss genom att låta Sin son Jesus Kristus dö i vårt ställe och sedan döper oss, då får vi ta emot den Heliga Anden och blir då födda på nytt och blir då Guds barn.

Om nu detta är din vilja så förstå då att Gud är alltid nära dig, om du bara öppnar din mun och ber till Honom som kan rädda dig och öppnar ditt hjärta för Honom så kommer Han att gripa in i ditt liv.

Låt din bön vara om du verkligen tror:

Gud min Fader, Israels Gud, jag ber dig! Förlåt mig för min synder, för jag har syndat emot dig, men jag tror att du utgav din Son Jesus Kristus för att dö för mina synder, men att Jesus din son efter tre dagar i graven uppstod från de döda, så jag vill nu bli född på nytt och få den Helige Ande och det eviga livet som gåva! Och leva mitt liv efter Ditt ord! Så hjälp mig nu idag och alla andra dagar i mitt liv så att jag en dag tar mig fram till ditt eviga rike, Amen!