BEVISEN SOM TYDLIGT TALAR EMOT TREENIGHETEN

Vad det är som är farligt med treenigheten är att den vänder upp och ner på den sanning som Gud har gett oss genom sitt ord.

Bibeln lär oss:

Joh 3:16

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv.

Men vad dom flesta som kallar sig kristna idag tror är att "ty så älskade Gud världen att han dog för oss på korset" men detta är ju inte vad det står i Joh 3:16. 

Utan det står

Joh 3:16 Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. 

Sedan så säger treenighetsläran att Jesus är egentligen inte Guds son för hur kan någon som alltid har existerat var en son till en annan som också har existerat för alltid, och kan gud vara son till gud. Utan det är en roll som han spelar. Att Jesus är endast son till gud i relationen till gud som människa genom inkarnationen.          

Treenigheten lär oss också att Gud utgav inte och lätt ingen dö för dinna synder för Gud kan inte dö (1Tim 6:16) så treenigheten lär då att Jesus både dog och levde på samma gång eftersom det var Jesus männskliga natur som dog men inte hans gudomliga. Men treenigheten lär ju om man tänker efter att det var endast en tredjedel av Gud som dog för våra synder för det var ju endast den andra personen i gudomen som dog inte den första personen (fadern) och den tredje personen (anden). Så det blir som att den andra personen i gudomen sonen klädde av sig och klädde på sig sin männskliga natur som en jacka.

Treenigheten är en doktrin som tar oss ifrån Bibelns kärleksbudskap till dig och mig. Sanningen är att Gud verkligen har gett sin Son för att dö för oss för att vi skulle få syndernas förlåtelse och det eviga livet som gåva. Att Jesus har verkligen dött för oss (Upp 1:18, 1 Kor 15:3) och Han har på riktigt återuppstått ifrån de döda! Han sitter nu på maktens högra sida som Herre över allt i Himmel och på jorden och ska en dag komma åter för att döma levade och döda. Och titeln som Herre över allt i himmelen och på jorden är en titel som Han har fått av Fadern (Apg 2:36) Detta talar för att Jesus inte är Gud för Gud behöver inte bli given en titel som Han såklart naturligt alldrig kan bli av med. Utan det handlar om att Gud Fadern har upphöjt Jesus som Herre en titel som Han har fått.

Men jag vill inte på något sätt göra Jesus mindre än den Han är, utan vill bara förtydliga och göra det klart att treenigheten är en doktrin som inte bygger på Bibeln utan är en doktrin byggt på lögner.

Jesus är den ända vägen till vår Gud och Fader så Jesus är verkligen inte vilken människa som hellst:

Joh 14:6

Jesus sade till honom: "Jag är vägen, sanningen och livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig. 

Något som jag tror inte så många kristna tänker på är att Jesus fortfarande är Guds son och att han fortfarande är en människa (1Tim 2:5, Upp 2:18) Så om vi ska tro på treenigheten så har nu den andra personen i gudomen sonen fått en ny form och är nu olik dom andra personerna i gudomen, fadern och den heliga anden. Men enligt treenigheten så är alla personerna i treenigheten av samma natur men detta stämmer ju inte för Jesus har ju en mänsklig natur vilket fadern och den heliga anden inte har. Denna Bibliska sanning bevisar att treenigheten inte är sann.

När vi läser uppenbarelse boken 14 så kan vi se tre budskap som går ut över världen, och som jag förstår det så är den sista varningen som går ut över världen innan Jesus kommer tillbaka. Detta är vad det står:

Upp 14:6

Och jag såg en annan ängel flyga uppe på himlen. Han hade ett evigt evangelium att förkunna för jordens invånare, för alla folk och stammar och språk och länder, och han sade med stark röst: "Vörda Gud och ge honom äran! Stunden för hans dom har kommit. Tillbe honom som har gjort himlen och jorden, havet och vattenkällorna." 

Jag tycker det första budskapet är väldigt intressant för det står "Vörda honom" och det står "tillbe honom som har gjort himlen och jorden, havet och vattenkällorna" Så vi ser att det talas om Gud i en form, det beskriver Gud som en person, men detta är emot treenigheten eftersom treenigheten lär att Gud är tre personer. Så om nu treenigheten skulle vara sann så ska väll det stå "Tillbe fadern, sonen, och den helige anden, dom som har gjort himlen och jorden, havet och vattenkällorna"

Men varför det står som det gör i upp 14 är just för Gud bara är en person och den personen är Gud Fadern. Jag tror det är fruktansvärt viktigt för oss att lyssna till denna varning att vi måste tillbe Gud vår Fader och förstå att Han är den ända sanna Guden, Han har skapat himmel och jord och ingen annan. Och Gud Fadern har älskat oss så mycket att han utgav sin enfödde son för våra synder. Om du som läser detta har en treenighets tro så tror jag det verkligen är dags att böra fundera över om det du tror på är sant, har du verkligen rätt bild av vem Gud är? För om vi inte har en rätt bild av vem Gud är att om det är så att vi tillber en avgud så är det ju då självklart att detta är något som inte behagar vår Gud och skapare.

                                               KLASSISK FÖRKLARING AV TREENIGHETEN

                                                         MEN BLIR INTE DET DÅ SÅ HÄR?

                                          TREENIGHETEN ÄR SÅ FRUKTANSVÄRT ABSURD!!!

                         

En annan intressant sak är vad Jesus säger om Fadern, låt oss läsa några verser från Bibeln:

Joh 20:17 Jesus sade till henne: "Rör mig inte, för jag har inte stigit upp till Fadern än. Men gå till mina bröder och säg till dem att jag stiger upp till min Far och er Far, till min Gud och er Gud."

Joh 17:3 Och detta är det eviga livet: att de känner dig, den ende sanne Guden, och den som du har sänt, Jesus Kristus. 

Joh 14:28 Ni har hört att jag har sagt er: Jag går bort, och jag kommer till er igen. Om ni älskade mig skulle ni vara glada över att jag går till Fadern, för Fadern är större än jag. 

Upp 3:2 Vakna upp och stärk det som är kvar och som var nära att dö, för jag har inte funnit dina gärningar fullkomliga inför min Gud.

Detta tallar Jesus när han är i Himmelen, så Jesus säger alltså när Han är tillbaka i Himmelen att Fadern är Hans Gud! Detta funkar inte med treenighetskonceptet. Vad jag menar är att treenighetstroende förklarar Joh 20:17 med att varför Jesus säger att han har en gud är för att Jesus i sin roll som människa här på jorden ödmjukade sig och inte såg till sin gudomlighet därför kunde kalla fadern hans gud, men nu är ju Jesus tillbaka i Himmelen och därmed inte längre är på jorden längre, men vi ser att Jesus nu när han sitter på Guds högra sida fortfarande kallar Fadern för sin Gud och Fader.  

Upp 3:5 Den som segrar ska alltså bli klädd i vita kläder, och jag ska aldrig stryka hans namn ur livets bok utan kännas vid hans namn inför min Far och hans änglar. 

Mat 24:36 Men om den dagen eller stunden vet ingen något, inte himlens änglar, inte ens Sonen, ingen utom Fadern. 

Fadern vet mer en sonen detta blir ett problem för treenigheten. Och var är den helige anden i denna vers? Han borde det ju talas om här om han var en person i en gudom.

Sedan när vi ser Guds tron i Himmelen så talas det aldrig om att det finns en person som heter den helige anden som sitter på tronen utan det beskrivs att endast en person sitter på tronen i Upp kapitel fyra, men sedan så beskrivs det att lammet alltså Jesus har blivit värdig att ta emot makten rikedomen, visheten, kraften, äran, härligheten och lovsången. ( Upp 5:12 ) Detta visar tydligt att Jesus inte är Gud, eftersom Jesus blir värdig att ta emot makten, men om nu Jesus är den ända sanna guden hur kan han då bli värdig att ta emot makten? Men Jesus är såklart inte vem som helst Han är vår Herre och Guds Son, den utvalde speciella människan, Jesus är den andre Adam, Han är den nya skapelsen. När vi ser Jesus så ser vi Gud Fadern. 


        Hör, Israel! Herren vår Gud, Herren är en.

5 Mos 6:4