FÖRVIRRING

09.05.2021

09.05.2021 

Hur har vi kunnat hamnat här? Så många kristna idag är förvirrade över vem som är Gud. Jag har märkt att när jag talar med kristna om vem som är Gud så får jag väldigt många olika svar. Detta är såklart en stor katastrof att vi Kristna inte vet vem Gud är!

Jag kommer ihåg hur jag frågade personer i min kyrka om vem dom trodde Gud var och då kommer jag ihåg att en person trodde att fadern var den högsta guden och sonen var under gud sedan så var den heliga anden den som var minst gud av dom tre personerna. Sedan så var det en annan person som trodde att det var två personer som var gud nämligen fadern och sonen.

Har också märkt att det verkar vara många Kristna som tror att fadern och sonen är samma person, vilket såklart inte är Bibliskt.

Så frågan är hur vi ska kunna lösa detta problem.

Jag tror det första vi ska göra för at försöka lösa detta problem är såklart att ropa ut till Gud, och be Honom gripa in i och hjälpa oss till att förstå vem Han verkligen är. Sedan så måste vi börja prata om detta utan att man blir arg och vred. För jag har märkt att denna fråga väcker mycket känslor hos människor och frågan är ju varför? Ska vi inte kunna prata om allt?

Hörde en man som sa något som jag tror tyvärr är sant, han sa att om någon bekänner för sin församling att han har tappat tron på Gud som kommer pastorn säkert att försöka tala honom tillrätta på ett kärleksfullt sätt, människor skulle be för honom och verkligen ta sig an honom med kärlek. Men om man skulle komma till församlingen och säga jag tror inte längre på treenigheten så skulle man inte alls bli bemött på samma sätt, utan folk skulle ganska omgående ta avstånd från den personen och man skulle bli arg och behandla den personen på ett väldigt dömande sätt.

Har själv upplevt när jag har pratat med kristna om treenigheten att man blir bemött på ett väldigt tråkigt sätt, att utan att jag har varit otrevlig utan bara ställt frågor blivit bemött med hat och ilska. Var det så Jesus lärde oss att vi skulle bemöta varandra med hat och utfrysning?

Sedan så ska jag också säga att det finns dom som har bemött mig när jag har talat om detta på ett riktigt broderligt sätt också. Men det är ändå så att många reagerar på ett väldigt felaktigt sätt när man tar upp denna fråga.

Det måste väl vara väldigt viktigt att vi som Kristna ska kunna förklara för människor vem som är Gud? Tänk om person som har kommit till tro kommer till din kyrka och börjar ställa frågor om Gud och den får olika svar hur kommer det se ut? 

Låt oss nu börja prata om detta! Och lyfta upp Bibelns Gud, låt oss börja studera Bibeln grundligt kring denna fråga så att vi löser denna förvirring.