JESUS TALAR ALDRIG OM EN TREENIG GUD

26.10.2022

När vi läser dom fyra evangelierna så kan man inte läsa någonstans att Jesus förklarar att Gud är en Gud som består av tre personer och att han är en av dom tre personerna. Men om nu treenigheten är sann så borde man ju var undrande varför Jesus inte gjorde det?

Men det som man mest borde vara fundersam över om man är treenighetstroende är varför Jesus talar som om det är endast Fadern som är Gud.

Joh 14:28 Ni har hört att jag har sagt er: Jag går bort, och jag kommer till er igen. Om ni älskade mig skulle ni vara glada över att jag går till Fadern, för Fadern är större än jag.

Joh 20:17 Jesus sade till henne: "Rör mig inte, för jag har inte stigit upp till Fadern än. Men gå till mina bröder och säg till dem att jag stiger upp till min Far och er Far, till min Gud och er Gud."

Joh 8:42 Jesus svarade: "Vore Gud er Far skulle ni älska mig, för jag har utgått från Gud och kommer från honom. Jag har inte kommit av mig själv, utan han har sänt mig.

Om nu Jesus vore en av personerna i Gudomen hur i hela världen kan han då säga att han inte har kommit av sig själv utan att han är sänd av Gud.

Likaså:

Joh 7:16 Jesus svarade: "Min lära är inte min, den kommer från honom som har sänt mig. Joh 7:17 Om någon vill göra hans vilja ska han förstå om min lära är från Gud eller om jag talar av mig själv.

Dessa verser bevisar så fantastiskt tydlig att Jesus inte är Gud utan att Gud är någon annan.