OAKTSAMHET

11.05.2021

11.05.2021 

Något som är väldigt viktigt är att man som Kristen är väldigt noga med att den tro man har är byggd på Guds ord. Men något som jag har märkt är att det inte är populärt att ifrågasätta kristna om deras tro är bibliskt, utan man ska bara prisa Jesus utan att göra för mycket väsen av sig. Men är det inte viktigt att pröva allt? För vad händer om en falsk lära kommer in i kyrkan? 

Kan det inte vara farligt om vi är oaktsamma, och bara accepterar utan att ifrågasätta. Men idag så verkar det som att många kristna bara sväljer vad dom populära kristna pastorerna predikar ut över världen genom social medier, youtube, facebook, utan att pröva det som sägs med hjälp av Bibeln. Detta har lett till att fienden har stormat in i kyrkan. Jag tror vi måste kämpa emot allt ont som vill ta sig in i kyrkan annars så är det risk att vi förlorar vår frälsning. 

När man ser dom andliga manifestationerna som har tagit sig in i kyrkan så blir man väldigt upprörd. En sann väckelse leder framför allt människor till än medvetenhet om sin synd och sitt behov av Jesus som sin frälsare. Men en väckelse där det endast är övernaturliga manifestationer som t.ex. tungotal, helande, känslomässig hysteri som t.ex. som när människor börja skratta hysteriskt börjar låta som djur, rulla runt på golvet tror jag inte är från Gud. Jag tror absolut att Gud kan hela folk och göra mirakler män det viktigaste är att människor vänder om från sin synd och tror på att Jesus har dött för deras synder, börjar leva efter hans ord. 

Men idag så finns det församlingar som är väldigt fokuserade på känsloupplevelser att det viktigaste är att det känns bra. Men är det inte helgelsen vi ska fokusera på och Guds ord, vår relation med Herren?